Úterý, 16 července, 2024
BlanskoRadnice

Mobilní rozhlas je již v provozu

Radnice Blansko

Město Blansko spustilo nový komunikační systém, který má občanům zajistit lepší přehled o dění v jejich nejbližším okolí. Informovali jsme o tom v prosincovém vydání Monitoru. Nyní jej tedy již může každý využívat, stačí se registrovat na webových stránkách města Blanska. Kdo se k odběru přihlásí v únoru, má možnost zapojit se do soutěže.

Registrace i využívání je zdarma.„Platforma s názvem Mobilní rozhlas umožňuje rychle a efektivně informovat občany o všem důležitém, co se ve městě děje. Město může zprávy zasílat adresně přes e-mail či rychlou SMS zprávu na mobilní telefon. Občané zase mohou využít mobilní aplikaci a jedním kliknutím posílat městu podněty,“ uvedla tisková mluvčí města Pavla Komárková.

Po registraci si zájemci mohou zvolit, jaké typy zpráv je zajímají – shrnutí nejdůležitějších událostí města za uplynulý týden a výhled akcí na týden nadcházející, upozornění na blížící se nebezpečí, čištění komunikací, odstávky, poruchy a výpadky energií. Občané mohou přes aplikaci snadno poukázat na nepořádek ve městě, poškozený veřejný majetek nebo třeba černou skládku.

Vedení města plánuje mobilní rozhlas využívat také pro nejrůznější ankety, v nichž se lidé budou moci vyjadřovat k aktuálním problémům. „Je to ideální nástroj pro zapojení občanů přímo do spolurozhodování o dění ve městě. A pro nás nástroj, jak zajistit, aby byla účast v anketách co nejširší,“ zmínil starosta města Jiří Crha.

Kdo se zaregistruje do konce února, bude zařazen do losování o poukazy od společnosti Služby Blansko.

-mka-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..