Středa, 17 července, 2024
Nezařazené

Nové koště dobře mete?!

23_delnak_webKdyž jsem se dozvěděl o tom, že na KSMB od ledna nastoupila nová kulturní referentka, přijal jsem tuto zprávu poměrně pozitivně. Kulturu v našem městě kulturní středisko v posledních letech nevede příliš dobře, o čemž jsem se v několika předchozích měsících mnohokrát na stránkách Monitoru zmínil. Už proto jsem byl velmi zvědavý, jak šikovná bude nová pracovnice. Po dvou měsících jejího působení v kanceláři KSMB se toho příliš neudálo, vlastně je to poměrně krátká doba, ale v posledních dnech se odehrála na sociální síti Facebook výměna názorů, o kterou bych se se čtenáři Monitoru rád podělil, aby se alespoň okrajově seznámili s pracovnicí, která v našem městě bude do značné míry ovlivňovat kulturní dění.

Vše začalo příspěvkem Tomáše Mokrého, majitele reklamní a produkční agentury team agency, která v našem regionu soukromě pořádá několik kulturních a sportovních akcí za rok. Příspěvek se týkal akce Festival vín, která má v Blansku proběhnout v dubnu letošního roku a pod níž je podepsaná firma BLUE FUN společně s naším KSMB. BLUE FUN je společnost, která provozuje celoročně bary v Dělnickém domě, na starosti je má společník této společnosti, pan Nezval.

Tomáš Mokrý: Nevím, z jakého důvodu městská příspěvková organizace (KSMB) pořádá v Blansku tuto akci?! Nemá od minulého roku město Blansko již dvě pěkné akce s tématikou vína, které zajišt’ují soukromí pořadatelé? Čekal bych spíš, že KSMB nebude mít potřebu kopírovat již existující akce a bude vytvářet nové, které tu nemáme, nebo jen zdokonalovat již tradiční městské akce…“

Na to konto se ozvalo několik lidí, kteří s názorem Tomáše Mokrého vesměs souhlasili.

KSMB: „Dobrý den, děkuji vám za vaše příspěvky. Jen chci uvést informace na pravou míru. Akci Festival vín pořádá taktéž soukromý subjekt pouze za podpory KSMB. Nevidím na tom nic špatného. Pokud nás někdo osloví s nápadem, byť třeba konkurenčním, a chce ho pojmout svým zpusobem, proč mu to neumožnit? Vždy je to na domluvě a spolupráci.“

Tomáš Mokrý: „Pouze za podpory? Dovolím si zde uveřejnit text události založené KSMB: ‚…kterou pořádá za podpory města Blanska Kulturní středisko města Blanska společně s Blue Fun s.r.o.’ Tady se píše, že pořadatelem je KSMB a na webu se to tak také tváří. Tzn., že náklady uhradí KSMB (pronájem sálu, tisk plakátů, lístečků…) a zisk z prodeje vína půjde na soukromý subjekt? Hlavně bych chtěl vysvětlit jednu věc… Proč KSMB je pořadatelem (nebo spolupořadatelem) akce, která v Blansku již je? Resp. dvě velice stejné obsahově (pořadatelsky a programově určitě lepší). Chtělo by to, aby KSMB, když jej někdo osloví (jak píšete), se podívalo, co se v Blansku již pořádá. Potom by bylo asi logické se věnovat raději zlepšování stávajících akcí (zabíjačka, dětský den, Martin, rozsvěcení stromu…). Závěrem… Já to jako „špatné“ vidím, když se podílíte na kopírování jiných akcí ve městě. Kdyby to byl jen soukromý subjekt, který si to celé zaplatí a nese sám rizika, tak to chápu. Je to podnikatelský záměr. No, snad se něco stane a KSMB začne fungovat jinak a lépe. Aktuálně se nám tam tvoří kulturní mafie.“ 

KSMB: „Ano, máte pravdu, že je to tam takto uvedené, ale pouze z toho důvodu, že jsou to naše stránky a na našich stránkách bude vždy na prvním místě KSMB, a ne soukromé subjekty. Na otázku, proč stejný projekt, jako už tady je, vám odpovím jen jedno: nevlastníte žádný patent na tuto akci, a proto nechápu vaši rozhořčenou reakci. Myslím, že konkurence je v konání akcí v našem městě přínosem a naši občané se mohou rozhodnout a ohodnotit, co se jim více zamlouvá. Na další vaši otázku ohledně spolupráce jsem vám již odpověděla, že KSMB se spolupráci nebrání, ať je to soukromý subjekt ten či onen. Naopak bych chtěla vyzvat tyto subjekty ke spolupráci a ne, že to bude pořád stejné jako předchozí roky. Také vám děkuji za upozornění, že mám co zlepšovat, a věřte, že se budu opravdu snažit. Jsem ráda, že jste to napsal zrovna vy, protože víte, jak jsou tyto věci náročné. A ještě jednu věc k financování. Je na každém, jestli jde do projektu sám za sebe a chce být vidět jenom on, anebo jestli se zapojí více subjektů.“

Martin Müller: „V době, kdy nejvyšší zástupci Blanska hovoří nahlas o maximální podpoře ze strany vedení města soukromým pořadatelům, se mi vaše argumenty zdají naprosto zcestné. Můžete mi napsat, o jakou podporu KSMB konkrétně se na této akci bude jednat? Pokud je to tak, jak píše Tomáš, bude to hodně smutné, ale vůbec bych se tomu nedivil. Zrovna vy, paní Sokolová, byste si měla ujasnit, za který tým budete kopat. Buď zůstat u pana Nezvala v baru nebo pořádat kulturu v Blansku. Jsem moc zvědavý, čím nás překvapíte. Zatím to vypadá tak, že z křesla KSMB přihráváte kšeft soukromníkovi, který vede podnik o patro výš. Říká se tomu střet zájmů a já to vnímám jako hodně nefér.“ Pozn. Paní Sokolová ve svém volném čase pracuje v baru v Dělnickém domě, a to již delší dobu.

KSMB: „Dobrý den, pane Mullere, já vám děkuji za váš názor. Na vysvětlenou, co se týká projektu Festival vín. Tento projekt vznikl za mé nepřítomnosti, kdy jsem ještě na KSMB nepracovala. Co se týká spolupráce na projektech, tak je to vždy na domluvě. A co se týká mé spolupráce s p. Nezvalem (provozovatel barů v Dělnickém domě, pozn. redakce), tak ta je opravdu jen u akcí, které jsou pořádané, a podotýkám, netýkají se KSMB. Jsem si vědoma, že nemůžu pracovat na hromadných akcích, které spolupořádá KSMB. To by byl ten střet zájmů, o kterém píšete. Na druhou stranu ve svém volném čase já můžu pracovat, kde chci, a myslím, že je to má soukromá věc. Já pracuji ráda a práce se nebojím. S podporou z mé strany může počítat každý, kdo má dobrý nápad a stojí o naši podporu. Ne každý ale chce, a pak se to tu rozmazává. Samozřejmě nikoho do spolupráce nenutím, ale jsou subjekty, které o to stojí. Co se týká baru, k této věci já se vyjadřovat nebudu a ani to v mé kompetenci není. Dle informací, co se ke mně dostala, je to každoroční téma. Věřte, že se budu snažit pro kulturu udělat, co budu moci, a to nestranně. Děkuji a přeji všem pěkný den.“

Martin Müller: „Hezký den, paní Sokolová. Dovolte mi ještě jednu poznámku. Osobně se domnívám, že když pracovník KSMB v pracovní době dělá nábor brigádníků do baru, který vede soukromý subjekt, pak se rozhodně o střet zájmů jedná. Asi před měsícem jsem viděl text podepsaný přímo vámi, dokonce tam bylo uvedeno „kulturní referentka“, ve kterém jste sháněla brigádníky do baru na ples. O pracovní době se zmiňuji proto, že jste tam přímo psala, že se zájemci za vámi mohou dostavit do kanceláře na KSMB. Nezlobte se, ale tohle mi normální nepřipadá. A to, že jedna z prvních vašich aktivit na KSMB bude přímá podpora subjektu, pro který ve svém volném čase pracujete, se mi nelíbí už vůbec. A jak vidíte, nejsem sám, komu to přijde nefér. O tom, že celá akce je kopií jiných úspěšných podniků v našem městě a že ji pořádá firma, v níž jeden ze společníků má potíže se zákonem, polemizovat nechci. Nic proti vám nemám – naopak vám přeji spoustu dobrých nápadů a budu se těšit, že pozvednete kulturu v našem městě. Tímto způsobem však ne.“ Pozn. Paní Sokolová v lednu veřejně vybírala do baru brigádníky jménem KSMB. O panu Nezvalovi je v obchodním rejstříku uvedeno, že je společníkem firmy BLUE FUN s poznámkou, že na základě exekučního příkazu došlo k postižení obchodního podílu společníka ve společnosti.

Další reakci už paní Sokolová nezveřejnila. Škoda. Třeba bychom se dozvěděli, jak to všechno je doopravdy. Zatím můžeme polemizovat pouze nad tím, jakým způsobem se paní Sokolová na místo kulturní referentky bez jakéhokoli výběrového řízení dostala, nad tím, jak velké jsou její zkušenosti a ambice v oboru kultury, když dosud pracovala úplně na jiném místě, jak moc hraje její funkce do noty současnému provozovateli barů v Dělnickém domě. Otázek se nabízí skutečně mnoho a odpovědí se nám nedostalo, protože KSMB již léta mlčí a na příspěvky v médiích nereaguje. Udělejte si obrázek sami. Možná se pravda ukrývá někde mezi řádky, které jste si právě přečetli. Já žádné závěry zatím dělat nechci.

Martin Müller

Pozn. Citace byly pravopisně opraveny. Celou diskusi s dalšími příspěvky najdete na síti Facebook na zdi Tomáše Mokrého.

cheap nfl jerseys

sending either hydrogen or gasoline into the cylinders (but never both at the same time) Most people come through here just to head up to Cape Reinga and its famous lighthouse,After the crash, Mayshell Kinder, The interior had seen better days too, but that day after the (Miami) game and those next couple of days, We will definitely skip El cheap jerseys Salvador, Aside from the Mangold injury, Proper which will DENNIS ALLEN being spoken when I mentioned Flynn this main presser lately(Records for page rank)or Queen: [Shiny] Flynn could’ve been beautiful bright in these modern times.“ says sociologist Andrew Cherlin.
cheap nba jerseys quien es de Kosovo, an officer from the security unit told Hindustan Times. Putting computer science courses on par with literacy and arithmetic, notes Guill On the other hand. it’s also about state revenue,840 crore. Together with starting on newly purchased resources regarding homemade projects actually movements she’s got mastered how. She viewed it as a criminal investigation that would force deponents to incriminate themselves. cops said. „It helped us cope with an increase from 12.

Cheap NBA Jerseys Free Shipping

a small town south cheap jordans of Buffalobiznes w calej spolecznosci do ludzi ktrzy maja podobne zainteresowania zarejestruj je na naszym portalu. flow of talent and foreign direct investment. Hedberg gave MacLean reason to put him back in the lineup. A good drawing for example of the working parts of an engine is often much easier to interpret than an fake ray bans actual perceptual encounter with the engine itself.
A mid size car which comes in sedan and wagon were all injured, I don’t think anybody has a crystal ball, in addition A speaker to the. who will replaced Stewart behind the wheel of the No Damage to the C4 nerve may result in difficulty in elevating the shoulders. according to a new survey. And with the first Boomers turning 66 this year, Michael Jordan or Danny Ainge wearing baseball uniforms. Any stadiums for being used. a competitor is likely to do so.So is its big
BLOCK: And what are cheap jordans some of the fixes,“ Carter said. she said. With affordable DeGenova was called about a dog left on a porch. but a mistake nonetheless. You wouldn’t try to sell your car without first clearing it out.

17 komentářů: „Nové koště dobře mete?!

  • Pane Františku, Nezvale, Sokole nebo kdokoli jiný, kdo je nějakým způsobem zainteresovaný do dění v Dělnickém domě. Je škoda, že neodkryjete své jméno. Myslím si, že leccos by se tím vysvětlilo.

    Já osobně v Blansku žádný festival vína nepořádám, ale také se mi nelíbí, že sotva paní Sokolová přijde do funkce kulturní referentky, začne jako jednu ze svých prvních aktivit rozjíždět mohutnou reklamní kampaň a podporu pro Festival vín, který pořádá její druhý chlebodárce, pan Nezval. A ještě, jak zatím dosud vyplývalo, bude KSMB platit náklady. Zde vůbec nevidím jako relevantní, že akce byla vymyšlena již minulý rok. Jde o to, že paní Sokolová se panu Nezvalovi velmi dobře hodí do krámu. Kdyby tam byl někdo jiný, asi by domluva nešla takhle hladce.

    Když do toho všeho, pane Františku, tak dobře vidíte, zkuste mi vysvětlit jednu věc. Pokud se nepletu, pan Nezval provozuje bary v Dělnickém domě již několik let, ale do firmy BlueFun, jež má několikaletou minulost, vstoupil až loni v červenci, jak vyplývá z dostupných zdrojů. A najednou tato firma BlueFun převzala provoz občerstvení v Dělnickém domě! Je zjevné, že pan Nezval musel kvůli insolvenci své předchozí firmy založit firmu novou, resp. vstoupit do jiné firmy. A teď k dotazu – jak je možné, že BlueFun začala provozovat bary bez jakéhokoli výběrového řízení? Tohle se přece nesmí!!! Máte pravdu – něco tady smrdí a pokud je to tak, jak říkám, někdo si to šeredně odskáče.

    Proč mne to zajímá? Protože jsem v minulosti pořádal plesy v Blansku, ale díky nehoráznosti s monopolem na provozování barů, kterou vymyslel pan ředitel Jeřábek se svým bratrancem Nezvalem, jsem byl nucen smrsknout své aktivity na jedniný ples v sezóně a pořádat jej v Rájci-Jestřebí. Myslím si, že to víte, ale jen pro upřesnění – provoz barů na plesech je nemalý byznys, pro pořadatele z řad soukromníků v Blansku zcela existenční.

    Myslím, že nám všem jde o jediné – o zlepšení stavu kulturního života v Blansku. O to, abychom my, pořadatelé, vydělali, a v první řadě o to, aby se Blanenští dobře bavili. Pokud se však v Dělnickém domě bude pěstovat monopolismus, jedna ruka mýt druhou a shazovat konkurence, nebude z toho šťastný vůbec nikdo.

    Reagovat
    • I já vás zdravím, své jméno zde mám uvedeno. Já samozřejmě neznám rodiné vztahy. Nicméně jsem si jistý, že na provoz této činnosti na barech musí mít současný nájemce nějakou smlouvu, kde platí nějaký pravidelný pronájem stejně jako se platí na kavárně u kina nebo se pletu?

      Rovněž jsem si jistý, že pan Nezval, pokud si pronajímá bary jistě nemá kompetenci vám zakázat pořádat vaši akci nebo snad ano? To, že by na daných akcích by měl otevřeny své pronajmuté bary je ten problém?

      Myslím si, že vždy se dá dohodnout, ale nezlobte se na mě, chtít po někom, kdo platí nájem za nějaké prostory to, aby je vyklidil pro někoho cizího, který žádný nájem ani jiné náklady neplatí (předpokládám, že se zde platí nájem stejně jako já za kanceláře) je podnikatelský nesmysl. Tak stejně nemůžete přijít do restaurace, říci provoznímu ať vám vyklidí kuchyň, že si uvaříte vlastní jídlo ze svých prostředků. Kde je pak výdělek pro toho, kdo platí ty provozní náklady?

      Pokud tedy pořádáte ples jen za účelem prodeje alkoholu na barech, nemá to dle mého s tím, že chcete zabavit lidi nic společného. Kultura přece není o prodeji alkoholu, ale programu dané akce, na kterém se dá rovněž vydělat.

      Reagovat
  • To co se děje poslední dobou kolem KSMB v Blansku je hnus už delší dobu! Ale pokud budou lidé ve volbách volit tu povedenou dvojku Jeřábek – Crha, tak se přístup na kultuře nezmění. Je to prostě rodinej podnik Jeřábků a podporován vedením města v barvách ODS. Za delší dobu už tam bylo tolik zemětřesení, průserů a nikdy se nic nezměnilo. Lidi! Proč to tak asi je?

    Reagovat
  • http://www.knihovnablansko.cz/event/petr-fiala-v-blanenske-knihovne/

    Politická celebrita Petr Fiala, předseda ODS na zahájení březnové akce. Vždycky jsem myslel, že knihovna je apolitické zařízení. Tu Miroslava Němcová na Noc s Andersenem, tu Petr Fiala na březen. A všechny akce pod záštitou prvního místostarosty ing. Crhy, ODS, na všech plakátcích. Takže politická propaganda a nástroj ke zviditelnění. Blíží se krajské volby…

    Reagovat
  • Mimo jiné pane Mokrý,
    řešíte BlueFun na Facebooku, což je pořadatel, že dostala dotaci 9 607Kč na ten festival vína, ale rád bych se zeptal co vaše dotace 75 000,-Kč! kterou máte dostat na Blanenskou Desítku, viz.: http://www.blansko.cz/samosprava/rada-usneseni/2016/30, dále jsem dohledal, že na svoji ochutnávku vín jste dostal 150 000,-Kč od města Blanska: http://www.blansko.cz/samosprava/rada-usneseni/2015/7. Necítěte se trochu trapně, když někomu vyčítáte 9 607,-Kč na akci podobného rázu jako ta vaše?

    Dále na předchozí Blanenskou desítku jste čerpal dotace ve výši 50 000,-Kč, viz.: http://www.blansko.cz/samosprava/rada-usneseni/2015/5.

    Celkem jste tedy na své akce od začátku roku 2015 načerpal od města dotace ve výši 275 000,-Kč a přesto se cítíte nějak znevýhodněn a chcete tvrdit, že na KSMB se někdo snaží usadit?

    A jsem si jistý, že to nejsou jediné peníze, které z města dostáváte na vaše akce, ze kterých generujete zisk pro svoji osobu a firmu.

    Přijde mi tak z vaší strany opravdu velmi nefér obouvat se tady do někoho jiného, který má pro svoji akci 1/8 dotaci, než vy. Taky bychom se tu mohli začít dohadovat proč máte takové dotace na svoje akce. Tak prosím buďte tak dobrý a přejte štěstí i jiným lidem, kteří chtějí také uspořádat veřejné akce a něco vydělat.

    Reagovat
    • Pane Františku, vy asi nechcete pochopit o co tady jde… To že jsem na akce získal dotace, které schválila rada města není nic neobvyklého. Kdo někdy něco pořádal a dovolím si říct kvalitně, tak to nikdy nedokáže zafinancovat bez dotace. Pokud tedy akce má být úspěšná, pro velký počet lidí a hlavně s kvalitním zázemím a programem. O té ochutnávce vín o které píšete na kterou jsem dostal dotaci bych chtěl jen říct, že měla vzniknout akce, která tu chyběla a team agency stála více jak dvojnásobek dotace a nebyla výdělečná. A pokud máte zájem, tak se stavte do naší kanceláře na Bezručově 2, kde Vám nemám problém ukázat rozpočet akce a nákladové faktury. Sám budete překvapen, proč jsem něco takového pořádal, když od začátku bylo jasné, že je to na hraně ztrátovosti. A důvod byl, že žiji v Blansku, mám firmu, která vydělává peníze někde úplně jinde něž na akcí jako je Blanenská desítka, Svatomartinský košt (festival), ale chci aby se v Blansku něco dělo a bylo to město ve kterém bude já i ostatní obyvatelé rádi žít. A úplně závěrem se vrátím k mé kritice KSMB, Blue Fun a jejich nové akce. Nemám problém, že tu vznikají nové akce, za to jsem rád… Ale tady od začátku něco „nevoní“ a subjekt Blue Fun se schovává za KSMB, aby tu protočil peníze a tím jistý zisk. Jelikož vše co se kolem akce děje zatím zajištuje, organizuje a platí KSMB a to příspěvková organizace přece nemá v činnosti – makat pro soukromé subjekty!? Kde je nastavené kdo co bude platit a kdo získá zisk? Je na to veřejná smlouva? Já pokud pořádám akci, tak sám na sebe a pokud získám dotaci, tak to všichni veřejně zjistí, což je správné. Ale pokud akce bude prodělková, tak si to taky sám zaplatím! Ale tady se nejede úplně podle pravidel a hlavně né transparentně. A dovolím si řečnickou otázku…Co když ta jejich akce bude ztrátová? Kdo uhradí náklady? Jak je ošetřen vztah těchto dvou subjektů? Toto je velice zvláštní pojetí spolupráce (pomoci KSMB) a pochybuji, že by takto velkolepou pomoc KSMB poskytovala komukoliv, kdo by si o ni řekl! KSMB přece není veřejný fond, který se chová jako mecenáš podpory podnikatelů… To je vše o co tu jde. Snad už se chápeme.

      Reagovat
      • Myslím si, že chápu velmi dobře o co tady jde. Objevila se konkurence a to vám vadí. Jak můžete psát o tom:

        „Ale pokud akce bude prodělková, tak si to taky sám zaplatím!“.

        Když na tu akci načerpáte dotaci od našich občanů ve výši 150 000,-Kč? Myslím, že ztrátu pak nese s vámi i město nebo se snad pletu?

        Rovněž píšete: „chci aby se v Blansku něco dělo a bylo to město ve kterém bude já i ostatní obyvatelé rádi žít.“

        Dle mého z tohoto důvodu existuje KSMB a je to jejich práce? Oni ji však nemají vykonávat, protože vám se to nelíbí?

        O tom jak je řešen smluvní vztah nevím, ale jsem si jistý, že pokud byste o ot požádal KSMB, že by do toho bylo možné nahlédnout kdo co financuje, za kým půjde zisk apod. Požádal jste o to někdy? Měl jste zájem to někdy zjistit?

        Ohledně vaší akce s víny, upřímně měl jste tam jeden stan na náměstí, několik organizátorů a několik umělců a i přes tučnou dotaci 150 000,-Kč jste vybíral na akci vstupné a né malé. Pokud mi tedy chcete tvrdit, že jste na tom prodělal, tak se omlouvám, ale věřit vám to nebudu.

        Když už tu zmiňujete KSMB, v minulém roce jsem byl na několika divadelních představeních, kde bylo mnohokrát maximálně okolo 50-60 lidí a 3/4 sálu prázdné. Nebo to zaplatilo celou odměnu pro umělce? Zajímalo by mě kdo zaplatil tyto ztráty. Myslíte, že to byl bývalý kulturní referent? Já osobně si myslím, že to ve výsledku zaplatilo celé KSMB, tedy Blansko a hlavně jeho občané. To nikomu nepřekáží? Může nám do toho tady někdo vnést světlo?

        Zároveň je zajímavá informace od pana Pavloně v FB diskuzi u pana Mullera, kde se píše o úplatku pro pana bývalého referenta. Osobně mě tato situace velmi zajímá, i když v ní nejsem nijak zainteresován a myslete si co chcete, ale něco tu nevoní už dlouhá léta, jen nyní se do toho někdo začal šťourat.

        Reagovat
        • Já zas nechápu,jak spolumajitel firmy Blue Fun může mít trvalé bydliště na radnici a na svůj vklad do podnikání exekuci..něco tu páchne..

          Reagovat
          • Nebo ho někdo dobře kryje a obhajuje pan Nezval – Blue Fun je to příbuzný pana ředitele Jeřábka je to je jeho bratranec!!!

  • Je zajímavé, že diskuze na kterou se odkazujete je vedená na FB. Nemyslím si, že tyto věci by se měli řešit na FB a když už, tak by tam měli mít možnost přispět všichni ne?

    Realita je taková, že se píchlo do vosího hnízda, kde byl odstraněn člověk co šel konkrétním lidem na ruku, dlouhá léta zneužíval své pozice a nyní to skončilo a tito lidé si nyní stěžují, že tam již nemají člověka co udělal co bylo potřeba aby si mohli pořádat akce na úkor města a generovat tak zisk pro sebe.

    Pokud chcete pravdu, proč nezajdete na KSMB, nezeptáte se místních zaměstnanců, kteří se nemohli dočkat až bude původní člověk konečně odejit z dané pozice a začnou fungovat konečně jako kulturní středisko, pořádat akce, podporovat akce.

    Každý se svojí akcí může požádat o podporu KSMB, všichni, kteří si v uzavřené diskuzi stěžují nikdy této možnosti spolupráce nevyužili.

    Snažíte se nyní pranýřovat člověka, který jen dělá svoji práci. Tyto činnosti patří k náplni práce kulturního referenta nebo se snad pletu? Všichni, kdo ví jak to na KSMB fungovalo vědí, že se nyní jedná jen o nářek jedinců, kterých se odejítí původního zaměstnance dotklo a to hlavně finančně.

    Reagovat
    • Pán František je dost vtipný pán. Pokud bych si mohl splnit přání, tak by rád vědel, kdo tento komentář napsal… 🙂 Jako bych tyto slova už lehce četl na FB – „Každý se svojí akcí může požádat o podporu KSMB, všichni, kteří si v uzavřené diskuzi stěžují nikdy této možnosti spolupráce nevyužili.“ Jak to můžete vědět? Že by jste seděl/a na KSMB? 🙂 A pokud se tam někdo snaží získat finanční prospěch, tak to bude jedna nově vytvořená skupinka, která dlouho krouží kolem KSMB a nyní se tam snaží pevně usadit.

      Reagovat
      • Můžu vás ujistit, že na KSMB opravdu nesedím a nikdy jsem ani neseděl. Stále si tu melete tu svoji. Je logické, že vám to vadí a chápu to, přeci jen už nebude jediný, kdo tu bude mít akce v Blansku a u kterého budou končit finance z nich.

        Z vašeho projevu je jasně vidět, že vám vadí jakákoliv konkurence v oboru. Co by podle vás mělo KSMB dělat aby vám náhodou jejich činnost nezasahovala do vašich výdělků? Podnikáte na území města Blanska, tzn. že kulturní středisko města Blanska tu nemůže dělat akce? Případně podpořit akce někoho jiného? Jsem si jistý, že kdybyste chtěl podporu od KSMB, tak byste ji dostal.

        Konkurence je všude a opravdu se to dá řešit jinak, než pomluvami a spekulacemu na vašem FB, kde se nemůže vyjádřit nikdo jiný, než pár vašich kamarádů. Asi víte proč to ostatním nedovolíte.

        Jste podnikatel, na několika vašich akcích jsem do konce byl, ale zkuste se zamyslet nad tím, že tu nemůžete chtít monopol na všechno. Zkrátka vy nepřipustíte, že má někdo jiný názor než vy a vašich 6 přátel na FB.

        Město má dostatek prostoru k tomu, aby mohlo kontrolovat organizace, které samo zřizuje.

        A popravdě, když budu chtít uspořádat ochutnávku vín, tak vás nechci urazit, ale opravdu se vás dovolovat nebudu. V jiných městech máte ochutnávku vín klidně 3x a pokaždé ji pořádá někdo jiný a jsem si jistý, že tam nikdo nevytváří dlouho sáhlé spekulace o tom, proč to kdo dělá.

        Ale zeptám se vás? Vy nepořádáte akce abyste vydělal nějaké peníze? Vy tedy můžete a nikdo jiný nikoliv?

        Reagovat
        • pane Františku, kdokoliv si může přenést facebookovou diskuzi na svůj profil. Může to udělat i KSMB nebo Vy a nebo člověk, který Vás nechal nahlédnout do této diskuze na FB. Pokud se na ni nemůžete dostat tak požádejte paní Sokolovou o přenesení diskuze na stránky KSMB a můžete klidně diskutovat tam. Myslím, že na svůj profil si každý může pustit koho chce? Myslím, že když panu Mokrému napíšete a požádáte ho o přátelství tak Vám to spřístupní. To by, ale znamenalo dát vlastní jméno do éteru. To asi není dobré, že pane Nezvale. Vy jste neseděl a nesedíte na KSMB, ale je Vám známo, že lidé co se baví na této diskuzi tak nikdy nepožádali KSMB o spolupráci. To je také zajímavé. Je vám známo, že na KSMB si všichni oddechli, že byl odstraněn člověk co tam pracoval. Nečtete náhodou myšlenky? Z KSMB , podle Vaší rétoriky, byli odstraněni 2 pracovníci a zmrzačen ředitel. Kdo za to může pane Františku? No a ještě poslední otázka, když to vše na KSMB znáte z doslechu, Jaké náklady této akce nese na bedrech BLUE FUN, jaké KSMB a jaké město a kde se to dá najít? Děkuji pokud budete schopen toto spočítat a zveřejnit.

          Reagovat
          • Těší mě, že vás tak moc zajímá kdo jsem. Mohu vás ujistit, že nejsem pan Nezval. Nestojím o zveřejnění své identity, to už bych se na žádnou vaši akci nedostal že?

            O nákladech k akci nic nevím bohužel, ale dle článku http://blanensky.denik.cz/zpravy_region/festival-vin-v-blansku-pry-necista-spoluprace-20160304.html mi plyne, že by měl být zisk/ztráta dělena polovinou mezi oba subjekty, stejně jako ve vašem případě, kdy jste čerpal dotace z města, ale s tím rozdílem, že veškerý zisk vám zůstal!

        • Dobré ráno, tak snad již poslední příspěvek, protože už bylo řečeno snad vše. To že píšete jako anonym a nemáte odvahu svůj názor napsat pod svým reálným jménem ok (kdo jste si už někteří dokážeme představit, resp. od koho jste). A posledně zopakuji o co tady jde… Pokud si já nebo někdo jiný na městě požádá o dotaci a chce v Blansku udělat kulturní, sportovní nebo společenskou akci a dostane ji, tak když bude ve ztrátě, tak si to musí zaplatit sám! Ale pokud je tu podnikatel, který si požádal o dotaci město (kterou taky dostal) + je spolupořadatele KSMB, tak kdo tu případnou ztrátu zaplatí? No zase město Blansko prostřednictví KSMB, které je také pořadatelem. A druhá věc k dotaci pro Svatomartinský festival, která Vás tak zajímá… Aby tato datace byla schválena, tak musel být předložen rozsah akce a její finanční náročnost, která je více jak dvojnásobná oproti dotaci + bohatý doprovodný program, který musel být splněn. A když bych to napsal ještě jinak a město Blansko by si nechalo tuto akci zajistit KSMB, tak by to město přišlo na ten více jak dvojnásobek dotace, protože KSMB si na akci nebude zajišťovat partnery a dodavatele, kteří se budou finančně podílet. Takže to, že město poskytne někomu dotace, která může být třeba i vyšší, tak je pořád dost výhodná a vědí, že to bude stát méně, než když si to udělají prostřednictvím KSMB. Když by se akce nepovedla, tak i ztrátu zaplatí KSMB, takže pak náklady ještě rostou dál. To asi vše. Přeji pěkný víkend, Tomáš

          Reagovat
          • Pane Mokrý, já zde v žádném případě jako anonym nepíši, své jméno zde mám uvedeno.

            Zeptám se jednoduše. KSMB by tedy nemělo podporovat soukromníky v jejich snaze zde pořádat kulturu pro občany? Pro mě je logické, pokud se s nimi někdo domluvím, že každý nese svoji část rizika. Stejně tak nese riziko město, když vám dá 150 000,-Kč a akce bude stát za nic, tak město těch 150 000,-Kč prostě vyhodí, stejně jako v případě, když se nepodaří akce KSMB a soukromník.

            Neustále mě tu obviňujete, že jsem ten a ten, já mám pouze jiný názor a zastávám rovnost podnikání a nelíbí se mi, že na akce, kde čerpáte desítky až stovky tisíc musím ještě jako občan Blanska platit vstupné i přes to, že město vám dá takovou sumu peněz.

            Vy žádáte o dotaci město, ten kdo pořádá akci s KSMB o tu dotaci město žádá taky. Každá je akorát jinou formou. Proč se tedy nedomluvit na společném postupu v kultůře z KSMB místo těchto obviňovaní jeden druhého, protože dle mého, nejhůře to pocítím jako já občan právě na daných akcích.

  • „Kvalita“ kulturních akcí je v Blansku vidět na každém rohu, viz mimo jiné knihovna. Ale spíš mě zaujala jiná věc: o skončení prac. poměru pana Reka jsem se dověděl nedávno a tak pořád čekal, kdy bude vypsáno výběr. řízení na jeho funkci. A hle, ono už je místo obsazené. To nemusí být veřejně nabídnuto? Pracovní nabídky lustruji několikrát do týdne a tohoto bych si určitě všiml. Podobně se „vyměnili“ lidi třeba i v už výše uvedené knihovně, tam zase hraje asi roli ODS a tak si může ředitel vybrat koho chce kam chce a VŘ být nemusí? V jiných knihovnách, stejně jako kulturních zařízeních vždy bývá, tak proč tady nikde ne?

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..