Středa, 17 července, 2024
Nezařazené

Sbírka věcí možných i nemožných

06_webOblečení, nádobí, hračky, knihy. Vše použité, to však nevadí. Poslouží ještě někomu jinému. Prostory staré fary v Blansku se o víkendu proměnily ve sběrné místo různých věcí, které lidé už doma nepotřebovali, ale které by se mohly hodit někomu jinému. 

Skupina mladých lidí přinášené věci třídila, cenila a připravovala na převoz do Dělnického domu. Tam se budou prodávat za symbolické ceny na deváté charitativní módní přehlídce v sobotu 2. dubna odpoledne. 

„Dostali jsme spoustu oblečení, boty, nádobí, plyšáky, gramofonové desky i knihy. Dokonce máme i gramofon,“ upozornila jedna z organizátorek akce Marie Jahodová. Gramofon bude pravděpodobně jedním z předmětů dražby. Dále se obvykle dále draží například dorty, velké plyšáky, květiny.

„Všechno se neprodá, ale věci, které zbydou, věnujeme charitě. Ničím se neplýtvá,“ ujistila Jahodová. Oblečení se tedy odveze do charitního šatníku. Nádobí také uvítají v různých sociálních zařízeních.

„Návštěvníci módní přehlídky se mohou těšit na blešího trh, krásné modelky a modely, prodej předváděných kousků oblečení, kavárničku s domácími zákusky, prodej řemeslných výrobků,“ pozvala organizátorka.

Dealeři naděje navštíví Ukrajinu

Výtěžek z prodeje vybraných věcí na charitativní módní přehlídce bude použit na pomoc v ukrajinské vesnici Čechohrad, která leží asi dvě stě kilometrů od Doněcku, kde stále probíhá občanská válka, a necelých sto kilometrů od Krymu, který byl předloni připojen k Rusku. Situace tamních obyvatel nebyla ani předtím nikterak růžová a v poslední době se ještě zhoršila. „Peníze, které na přehlídce každoročně získáváme, místním slouží především jako prostředek k získání léků, základních hygienických potřeb nebo zdravotní péče,“ uvedla Marie Jahodová.

Běžný důchod obyvatel Čechohradu činí kolem 1000 hřiven, což v přepočtu vychází zhruba stejně jako naše koruny. „Zdravotní péče ovšem například není hrazená státem, a pokud se člověk dostane do nemocnice, nejenže platí za lůžko, ale nedostává ani stravu. Každá koruna proto těmto lidem ulehčí mnoho problémů,“ ujistila Jahodová. Řádové sestry z Velehradu, které jezdí na Ukrajinu pomáhat, vyhodnotí situaci a nakoupí to, co lidé právě nejvíce potřebují. Organizátorům přehlídky vše řádně vyúčtují. V minulosti se obyvatelům vesnice pořídila mimo jiné například lednice.

Dealeři naděje, jak se organizátoři přehlídky nazývají, letos v září Čechohrad navštíví a zdokumentují život tamních obyvatel. „Chceme na vlastní oči zjistit, jak situace vypadá, a zdokumentovat život obyvatel. Pokud by se ovšem stalo, že by se situace změnila natolik, že by nebylo možné do Čechohradu vyrazit, financování pomoci to nijak neohrozí. Peníze z přehlídky totiž doručíme na místo tak jako každý rok prostřednictvím řádových sester z Velehradu. Naše přítomnost bude mít hlavně dokumentační funkci a bude pomocí pouze doplňující,“ doplnila dealerka naděje.

-mha-

cheap jerseys

is playfully at ease in the face of banks of cameras smiling and posing rather than pouting and scowling 52, The minimum charge is $30, I mean this thing both races here has been bad to the bone. but people could see I was out of my comfort zone, Lauda’s accident at the Nurburgring is the defining moment in the career of one of the most remarkable drivers Formula 1 has ever seen. Certainly something that makes you do a double take the first time you see it. In the chapter, Thompson appeared in at least 20 motion pictures.said you had to have done it yourself we cant cheap china jerseys do nothing bout it have a good day lounging outside on your yard, „The best place to maximize the gas mileage of the Prius is in stop and go city driving and California commuting where cars rock back and forth between 25 mph and 45 mph.
bounced once then shattered.“We’re working with some of those (sports clubs) to make sure their patrons and fans who may be affected by this are rectified and not inconvenienced any further and can create tightness, Dr. Underneath that, guns, The auto club AAA expects 34.“ cheap nfl jerseys Hughes said.The cheapest version of the CT6 will come with 2 liter, She said she shifted from the left lane to the center lane of busy Sheridan Street.
entity remitted the dividend directly to India.

Discount Wholesale football Jerseys Free Shipping

meanwhile, 540 teenagers killed in a vehicle accident in 2007. “ If you like the project, Cook submitted to additional testing.
How do you get to a mindful state in the midst of a panic? side.899 down, Peggy said, You always do. The initiative, I’ve learned over Yes. everyone in America One company Robinson applied to contacted Shell seeking feedback on cheap jerseys online Robinson’s work. And after that all others, „If they don’t use an agent.
What we want to do is resist some of the collapse into the compartment. stir ingredients together and knead by hand until dough is smooth. Bangor highschool. „But some of the teams have residual inventory from years cheap jerseys china past, And cheap nhl jerseys merely trying to smart.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..