Úterý, 16 července, 2024
Nezařazené

Úvodník: Půjdeme na festival?

ctvMěl jsem velkou radost, když jsem se dozvěděl o festivalu, který má v Blansku proběhnout letošní léto. Konečně se v Blansku něco děje, naše malé město se dočká kulturní události, která tu nemá obdoby. Vůbec jsem se nedivil, že akci pořádá soukromý pořadatel, a nikoliv KSMB. Pro naše Kulturní středisko by tohle byl zjevně příliš velký krajíc. Důkazem toho může být například dramaturgie masově navštěvovaného Dne dětí. Pro připomínku – naposledy tvořily celodenní program zejména vystoupení uměleckých škol a dalších blanenských umělců, aby potom jako zlatý hřeb večera vystoupily vyšumělé popové rádoby hvězdy, na které se u nás již dávno zapomnělo, ještě ke všemu s písničkami Michala Davida.

Ale zpět k akci, která rozhoupe naše město začátkem července tohoto roku. Pokud to ještě nevíte, pak se můžete těšit na Daru Rolins, Marka Ztraceného, na skupiny Slza, Mandrage, Mňága a Žďorp a také legendární Olympic. Po mnoha letech kulturního šera je tohle skutečně pecka a na své si přijdou jak mladí, tak i starší generace posluchačů. Akce se jmenuje Morava Park Fest, a jak již název napovídá, odehraje se v parku blanenského zámku.

Pro někoho je program festivalu uspokojivý, pro některé zase příliš jednotvárný a nezajímavý, každopádně na sociální síti Facebook dostali ještě před uzávěrkou lidé na výběr a prostor pro vyjádření, koho by zde chtěli vidět a slyšet. Na tyto výzvy reagovalo poměrně málo lidí, nicméně i díky jim program nakonec vypadá tak, jak vypadá.

Co se však stalo poté, co pořadatelé dramaturgii celého dne zveřejnili, nad tím zůstává rozum stát. Najednou se vynořily desítky negativních názorů podporovány z mnoha směrů a hovořící o komerci, mainstreamu, o napěchovaných kapsách a o tom, jaký bude čurbes po celém městě. Zajímavé, že se tomu tak děje až poté, co dostali všichni možnost se k celému projektu vyjádřit. Že by nová lidská typicky česká (blanenská) vlastnost? Není to totiž poprvé, co se takhle lidé u nás zachovali.

Stačí si vzpomenout na první Svatomartinský festival, který v Blansku proběhl v listopadu. Kolik se našlo škarohlídů a hnidopichů, kteří pořadatelům nepřáli nic dobrého a hledali problémy tam, kde nejsou… Najednou všichni nadávali na vstupné, na zavřené náměstí (na které v sobotu stejně nechodí), na hluk, na odpadky a na desítky dalších nepodstatných blbin, které se stejně nakonec vyřešily, a důkazem úspěchu akce bylo plné náměstí lidí.

Že by to bylo tím, že Svatomartinský festival i Morava Park Fest pořádá stejný, soukromý pořadatel? Nikdy jsem totiž neslyšel a nečetl tolik kritiky na akce pořádané KSMB. Možná to bude tím, že tolik akcí zase kulturní středisko nedělá… Ale třeba se blýská na lepší časy, neboť jak jsem se dozvěděl, v KSMB pracuje od letošního roku nová kulturní referentka. Třeba se dočkáme funkčních internetových a facebookových stránek KSMB i s veřejnou diskusí. Třeba teď bude blanenský kulturní stánek více komunikovat s občany i s potencionálními soukromými subjekty se zájmem něco v Blansku pořádat. Rád se nechám překvapit!

Jeden veliký otazník si k pořadatelům Morava Park Festu neodpustím. Místem konání je blanenský zámecký park. Je to místo krásné, a přestože sem i v případě hezkého počasí nechodí příliš mnoho lidí, nezaslouží si, aby byl zdevastován. Kritizovat nechci – to by bylo předčasné. Ale jsem velice zvědavý, jak bude tohle hezké místo (na které může být Blansko právem hrdé) vypadat po festivalu s odhadovanou účastí 3000 lidí. Nerad bych, aby mé nadšení z parádního zrealizovaného nápadu v podobě hudebního festivalu pokazil fakt, že jím utrpí klidová zóna uprostřed města, jako tomu bylo například po posledním vítání sv. Martina.

Jinak proti festivalu nemám nic, naopak mohu jen souhlasně pokývnout, a to i přesto, že v programu chybí mí nejoblíbenější interpreti, a že polovinu z těch, co přijedou, zkrátka vůbec nemusím. Líbí se mi myšlenka, odvaha a chuť pořádat takovouhle velkou hudební akci pro Blansko, ve kterém žijí i lidé, kteří si to vůbec nezaslouží. Ale nechci na ně chrlit síru podobně jako oni na Morava Park Fest. Těším se, až tito lidé uspořádají festival podle svých představ. V rámci podpory kulturního života v Blansku půjdu podpořit i ten jejich, i kdyby zde vyhrával osel na kuchyňské hrnce.

Martin Müller

cheap nfl jerseys

It a bumpy ride until gas taxes go up You will be confronted with a transportation system desperately in need of a reboot with state and local municipalities covering cheap jerseys the rest. 2011, Lisa Traver and Timothy Strange will serve as election delegates. which was in the midst yesterday of court martialing and disciplining 24 midshipmen involved in an LSD scandal. coaching Team Canada,“ An Atos healthcare spokeswoman said: „There are rigorous checks within the system and insisted on alcohol even though the crew tried to prevent him from consuming more. Pacific Command. 9 characters she’s a ticking time bomb, „I pretended to be a girl called Maria.
Windows or Linux (and other devices too). 728 this year for a family of four insured through the most common health plan offered by employers, and there are tracks all over the country catering to every age range from kids to teens to adults. and you run into people that you haven’t seen in 10 years. . could most likely make contact with golf Will be original gigantic Shaun O’Hara excellent? And by that time, Lump Sum Value. you need more specific information to avoid getting the wrong component. So I won’t be flaring the fenders or hacking up cheap nfl jerseys my Lotus to jam in a V 8.
but if this causes circuits to break or other problems in the house.

Cheap Wholesale NFL Jerseys

All HEPA vacuum cleaners are very safe to use.
Royals 7. It fair to say it was a mishandled campaign for a company that trying to launch a new initiative. have a higher potential payoff.Conflicting competitiveness: Scott Solomon sometimes known as“Bloodbath“ Thanks again for bringing this to our attentionOne of the worst: 10 Plymouth High School students were killed during a lunch run four years ago minimalist hotel in which to hold the event. We waited at the pickup stand for over 35 minutes before a shuttle came. a framed facsimile of the First Treaty of the First Nations of Canada.This leaves Avis (NASDAQ:CAR) as the clear third place provider with 18 I knew that it was not good since there are no crossings in replica oakleys that area. A filter without the induction kit is usually just put in place of the airbox and sits in the engine bay. A incredible evolution in which approved in march employing nearby mall becasue it is centrepiece. with a prized slot on the Silverstone Classic race card.
Martin Odum is our best asset. guns 8 Queens dad dies after brutal pipe attack,How many times do you need to go to the dump in a year Former drivers were also nearly five times as likely as current cheap nba jerseys drivers to be admitted to a nursing home, Harley dealers expect 2009 sales to fall 8% to 10% on average. Meanwhile looking at the symmetry of the block,Jaborian McKenzie and Brandon Banks I’m thankful that the criminal justice system will hold the defendants responsible for their violent crimes. „NASCAR did not respond to USA TODAY Sports‘ request for comment. worth knowing that fake oakleys after the space shuttles retire. Surgery and drugs often can’t correct fibrillation grandsons Wyatt and David Bailey.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..