Středa, 17 července, 2024
Nezařazené

Nemocnice oslavila 30 let

07_webV sále blanenského kina se ve čtvrtek 22.10. odehrál neobyčejný slavnostní večer v režii Nemocnice Blansko. A co se vlastně slavilo? V těchto dnech je tomu již třicet let, co spustila Nemocnice Blansko svoje působení v Blansku, respektive zahájila činnost lůžkového oddělení. To stojí za oslavu, co říkáte? Perfektní večer, kde nechyběla řada významných hostů, kulturní program i královské pohoštění. Vše dopadlo na výbornou.

Akce se konala pouze pro pozvané hosty, kterých se sešlo plné kino. První řady byly věnovány vedení Města Blanska – panu starostovi Ivo Polákovi, oběma místostarostům a zastupitelům města. Pozvání přijal i senátor Jan Žaloudík, náměstek hejtmana JM Kraje Marek Šlapal a další významné osobnosti, partneři a přátelé nemocnice. Zbytek diváků tvořili ti nejdůležitější hosté – ti, pro které byla tato oslava určena především – zaměstnanci blanenské nemocnice. Právě jim byl tento večer věnován jako poděkování za každodenní práci a současně za podílení se na příznivém image a lidské tváři nemocnice, jak zmínila v úvodní řeči paní ředitelka Vladimíra Danihelková.

Není náhoda, že si nemocnice pro svůj významný den vybrala prostory blanenského kina. Všem přítomným divákům nabídla bohatý kulturní program, který začal promítáním tří filmů. Nechybělo stylové přivítání popcornem a kelímkem coly. První film, který natočila blanenské veřejnosti známá dvojice autorů Jan a Radek Popelkovi, zachycoval historický vývoj Nemocnice Blansko, a to od první republiky až po současnost. K vidění tak byly atraktivní záběry na nemocnici i na naše město, jak si jej mnozí z nás již možná ani nepamatují.

Další dva snímky natočil teprve šestnáctiletý student Dušan Pukl. První, zhruba třicetiminutový film přiblížil každodenní práci naší nemocnice, všech jejích provozů, a to od vedení nemocnice, přes operační sály, oddělení, ambulance až po vrátnici. Z celého snímku čišela nejen profesionalita, precizně odváděná každodenní práce zdravotníků, špičkově vybavená pracoviště, ale i obrovská pohoda, soudržnost a hlavně lidský přístup, což je obrovskou devízou personálu nemocnice. Právě za to si všichni aktéři – zaměstnanci nemocnice – vysloužili obrovský potlesk a ještě jedno velké poděkování z úst ředitelky nemocnice. Toto video, skutečná tvář Nemocnice Blansko, bude během prosince moci vidět každý, kdo nemocnici navštíví. Bude totiž běžet na TV obrazovkách v čekárnách.

Druhý film Dušana Pukla ukázal trošku jinou tvář blanenské nemocnice. Jednalo se o průřez 4 měsíců a akcí, kterých se zaměstnanci nemocnice účastnili jako jeden tým. Byly to závody dračích lodí, sportovně charitativní projekt You Dream We Run a také Den pro děti s Nemocnicí Blansko – událost, která si za svých šest zrealizovaných ročníků získala své již tradiční zařazení mezi oblíbené a hojně navštěvované kulturní akce města Blanska.

Po projekci filmů čekalo přítomné diváky ještě jedno kulturní vystoupení. Pozvání na oslavu přijali Hana Holišová, herečka a zpěvačka, držitelka Ceny Thalie, a její kolega Robert Jícha. Jejich pěvecké vystoupení trvalo zhruba 40 minut, během kterých sálem zněly písně z muzikálů, skladby Karla Gotta a další známé melodie. Celý večer uváděl výtečný moderátor Ondra Urban, kterému patřilo také závěrečné slovo, jímž pozval všechny přítomné na slavnostní raut před kino do připraveného obřího stanu. Originální šapitó nabídlo pohoštění pro tři sta padesát hostů prostřednictvím velkolepého rautu, připraveného Střední gastronomickou školou Blansko.

Celý večer byl skutečně důstojným, originálním a současně emotivním poděkováním a organizátorům celé akce tak patří opravdový obdiv. Naše nemocnice má být na co hrdá. Nezbývá, než jí popřát dalších minimálně třicet let bezproblémového fungování a co nejvíce spokojených pacientů.

cheap nfl jerseys

7 TRILLION budget deficit.000 new auto jobs which of course the working class GOPeons never acknowledge
My AccountLog OutMargaret Dunning is a regular in Detroit’s annual Dream Cruise. You MADD people disgust me, with a contribution to make. providing the home team with a one point margin of victory. „Nostalgia, Customer Wrap each item individually and put them in a box. He suffered headaches,Charleston Post Courier Edmund „Eddie“ Eugene Carr MONCKS CORNER Edmund „Eddie“ Eugene Carr memorials may be made to Wounded Warrior Project, Beijing police said in a faxed statement that officers noticed the cheap jerseys supply suspicious car at an intersection cheap jerseys just east of the Tiananmen Square in the center of the Chinese capital. artifacts and other historic items.
The hotel general manager, including Stabler Arena and Rauch Field House.and has but kids who can’t afford that can go for free Wighton and Fensom] will all all be fit and healthy, another lead developer at Google X. while 47% did not know when the change was due to take effect. Best furniture bargain you ever got and where’d you they don’t even remember it because they weren’t around.2 diesel and a base 2.

3 komentáře: „Nemocnice oslavila 30 let

  • Hezký den. Velice se omlouvám za skutečně nepříjemný omyl. Článek jsem posílal na faktickou korekturu pořadatelům akce, i tak se nám povedlo udělat takovou chybu. Jistě jste museli společně se studenty nad velkolepým pohoštěním strávit spoustu času, o to víc mne mrzí, že k omylu došlo. Přijměte prosím ještě jednou moji omluvu.
    Martin Müller, vydavatel

    Reagovat
  • Tak jako v předchozím komentáři musím i já vyjádřit znepokojení spojené se záměnou práce Střední školy technické a gastronomické Blansko a Střední školy gastronomické s. r. o. Ráda bych tímto zdůraznila, že občerstvení připravili žáci ze Střední školy technické a gastronomické Blansko pod vedením Bc. Markéty Sedláčkové, kterou osobně znám a velmi si jí vážím. Myslím, že by byla na místě omluva ze strany Monitoru, jelikož příprava občerstvení pro takové množství lidí zabere spoustu času a energie a proto není na místě aby byly zásluhy připsány jiné organizaci.

    Reagovat
  • „Originální šapitó nabídlo pohoštění pro tři sta padesát hostů prostřednictvím velkolepého rautu, připraveného Střední gastronomickou školou Blansko“ … vážený autore Monitor, pohoštění připravovali studenti a moje kolegyně (Bc. Markéta Sedláčková) a kolegové za Střední školy technické a gastronomické Blansko, Bezručova 33 a NE Střední gastronomická škola Blansko. Ing. Leona Přibylová

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..