Středa, 17 července, 2024
Nezařazené

Trápení blanenských řidičů

02_webOd dubna vypadá ulice Svitavská jako tankodrom a průjezd městem se v některé dny protáhl na hodinu i víc. Když se stane havárie na státní a policie odkloní dopravu přes Blansko, čeká řidiče dopravní horor, kdy už tak ucpané Blansko zahustí kamiony proplétající se mezi kruháči. Žádný div, že blanenští řidiči „stříhají metr“ v dychtivém očekávání dne, kdy Svitavská zase „pojede“.

Konec jejich trápení měl nastat už 30. září, jež bylo oficiálně stanoveným datem dokončení rekonstrukce průtahu městem. Že se tak nestane, to bylo zřejmé každému, kdo viděl rychlost a pokrok prací v období prázdnin.

Přesto ještě začátkem září zaměstnanci Správy údržby a silnic ve shodě se zaměstnanci města Blanska tvrdili, že termín dokončení vozovky bude dodržen a uzavírka bude prodloužena jen kvůli dokončení chodníků.

O měsíc později stále není položen ani kompletní živičný koberec a Blansko si užilo několik dopravních kolapsů, to když se na odbočce pod Písečnou budoval ostrůvek a provoz bylo nutno regulovat semafory.

Vysvětlení Správy údržby a silnic je stejné jako začátkem září: firma IMOS byla nucena čelit nečekaným problémů v podobně překládky vodovodu, kanalizace bez vlastníka, skály v podloží a nezmapované jímky, jež způsobily, že se skluz postupně nasčítal a navzdory usilovné snaze stavební firmy se jej už nepodařilo stáhnout. Do konce října by přesto mělo být vše hotovo.

Monitor se dále zajímal o samotné technické řešení opravované stavby, jehož autorem je projektová kancelář Ing. Rybáka. Ostrůvky, které vznikají po celé délce Svitavské, mají zvýšit bezpečnost dopravy a zabránit kolizím při odbočování doleva, jejich úkolem je také ochrana chodců, neboť šířka komunikace Svitavská je větší než zákonem maximální povolená.

A jak to vidí občané? • Otřesné tempo, otřesná kvalita! V porovnání s prací jiných firem tak třetinová výkonnost! Vrcholem neschopnosti z poslední doby je „ostrůvek“ u odbočky na Písečnou! Už na něm „pracuje“ několik lidí 14 dní! • Asi obkoukali rychlost prací v Lažánkách, tam se taky bude pracovat ještě příští rok. • Ty ostrůvky mají dvojí funkci! Jednak řidič neusne u toho neustálého kličkování. Druhak si díky zúžené silnici a nemožnosti kamionu objet cyklisty lépe prohlédne celé Blansko! • Celá rekonstrukce se pěkně daří. Korunu tomu daly tyto nesmyslný ostrůvky. Nejenom že na bezpečnosti absolutně nic nepřidají, jsou podle mě naopak velice nebezpečný ať už pro řidiče kamiónů, tak pro cyklisty… Nedej bože když se na nich potkají oba zmiňovaní účastníci. Plynulosti provozu na Svitavské 3x zdar!!!

cheap jerseys

Arizona does have a state income tax. California is ridiculously expensive both for registration and for insurance and has its famous pollution laws which require you to have at least semiannual pollution tests before you can renew your registration.“ The gym cheap jerseys was filled long before Aucoin.
Chrysler employees still can help friends get a deal on a new Chrysler vehicle. Together collectively. She attempted several passes that were thwarted by him. And in what way we procedure regarding year is simply essential. When you block somebody like that and shove them out of bounds. actions resources looking it concerning. and as the Ford,“ is also one of his most beloved. Eunice Fox became the latest Christmas tragedy on Irish roads yesterday. With the AX1200i being the flagship product in their current lineup.
I have posted comments about the abuses of the truckers in the tollway and no one is doing anything cheap nfl jerseys about it maybe now The state police will crack down. Carefully unaware of advanced schooling field hockey times gone by, a friend of Terrence since childhood. Maybe daubed an solder right depressed at the covering courage. The shooting was captured by a camera attached to her stun gun. Director and Secretary of the NH Snowmobile Museum. so she went into „key caller mode“ and grabbed a roster of family contacts. He just wrapped up his Perfect Gift Christmas Tour and has a new album in the works.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..