Středa, 17 července, 2024
Nezařazené

Na kávě s Antonínem Hráčkem

21_webVelmi dobrá fyzická kondice a všestrannost. Jinak se na unikátní světové soutěži Universal Sportsman uspět nedá. Antonín Hráček je úspěšným účastníkem této soutěže, která obsahuje sto sportů. Tento dvaačtyřicetiletý muž z Blanska v minulosti vybojoval dvanácté místo na Mistrovství ČR v atletickém desetiboji. Na Universal Sportsman se v současnosti drží na čtvrtém místě. 

Můžete vzpomenout na svoje dvanácté umístění v atletickém desetiboji? Už je to dávno. Byl jsem ještě junior, měl jsem asi šestnáct let, takže někdy kolem roku 1989. Tenkrát byl králem desetibojařů Robert Změlík. Tomáš Dvořák teprve začínal a Romana Šebrleho ještě nikdo neznal. Ještě musím vzpomenout Víťu Veselého, s nímž jsem trénoval oštěp a který se stal nástupcem Jana Železného.

Jak jste se dozvěděl o soutěži Universal Sportsman? Vloni jsem soutěž náhodou objevil na internetu a hned mě nadchla. Vždycky jsem měl rád víceboje. Mám ale rád i další sporty jako in-line brusle, lyžování, střelbu nebo badminton. Nikdy jsem ale nenašel žádný víceboj, kde by bylo více než deset disciplín. A tady bylo všechno, a to myslím doslova – od šachů přes vodní lyže, golf, skok o tyči až po střelbu z brokovnice nebo šerm. Jde o pět víkendů během celého roku, které jsou rozděleny na jarní, letní, podzimní a zimní část plus play off, kde se sejde šestnáct nejlepších sportovců a soutěží spolu v párových disciplínách (raketové sporty, beach voleyball, šachy, kroket, petanque, šerm, nohejbal apod.).

Jak jste se umístil? Nejprve musí člověk absolvovat jednodenní Mix sport test, kde je třicet jednoduchých disciplín jako skoky, hody, leh-sedy, šplh, nějaké míčové sporty, plavání, veslařský trenažér, ale třeba i šipky a bowling. V tomto vstupním testu jsem se umístil na pěkném desátém místě, takže to byl další impuls zkusit celý 100boj. V průběhu roku, jak jsem postupně absolvoval disciplíny, jsem se dostal až na páté místo a nakonec po všech sto disciplínách jsem skončil čtvrtý, z čehož mám velikou radost. Musím ještě dodat, že je to čtvrté místo za celou historii závodu, kterého se účastnily stovky sportovců z celého světa. Tabulka se totiž neustále doplňuje a mění.

Jaké je vaše povolání a sportovní zaměření? Patnáctým rokem sloužím jako profesionální hasič v Brně. Začínal jsem v Hodoníně, odkud pocházím a potom, když jsem se oženil do Blanska, mě přeložili do Brna. Celý život jsem dělal atletiku, mezitím třeba i hrál fotbal za Drnovice a později jsem to prokládal adrenalinovými sporty jako karate, lezení, parašutismus a potápění. V poslední době mě nadchly extrémní překážkové závody Spartan, Gladiator, Predator Race apod. a hraju závodně badminton za Sokol Bořitov. Manželka Renata je trenérkou softballového družstva v Olympii, syn David (8 let) hraje tamtéž baseball a dcera Tereza (10 let) závodí ve street dance, dělá zumbu a bude chodit na tréninky plavání. Pomalu děti připravuji na příští rok na vstupní test Universala.

Je tam i dětská kategorie? Ano, jsou tam kategorie Universal Sportskid pro děti do 10 let, Sportsjunior (11-20 let) i Sportswoman pro ženy.

Které sporty tedy obsahuje 100boj? Je to opravdu všechno, co vás napadne i to, co vás nenapadne (smích). Míčové sporty, raketové sporty, gymnastika, z atletiky je tam snad dvacet disciplín včetně skoku o tyči a hodu kladivem, na kole je to silnice, terén i velodrom, střelba z luku, brokovnice, malorážky, 9mm, Magnum i Kalašnikov, lyže, snowboard, běžky, bruslení na rychlost, slalom s pukem, střelba na bránu i nájezdy, golf, čtyřkolky, motokáry, kuželky, bowling, šipky, šerm, kajak, plavání všechny styly. Zkrátka je toho spousta a úplný výpis a výsledky jsou na www.universalsportsman.cz

Kde soutěž probíhá? Zimní část ve Špindlerově Mlýně a zbytek v Praze a okolí.

Vždy jen v České republice? Zatím ano. Letos proběhla nějaká snaha pořádat závod v Německu, ale bylo málo zájemců.

Jak jste se připravoval? Nijak speciálně. Hraju badminton, běhám, cvičím, občas jdu na brusle nebo plavat. Minulou zimu jsem třeba kondičně cvičil s Vaškem Kolářem, který u vás v Monitoru hledal parťáka. Na všechno se stejně připravit nedá. Jsou to hlavně celoživotní zkušenosti, být trochu pohybově nadaný kvůli technice a mít nějakou fyzičku, protože z těch dvaceti sportů za víkend je člověk několik příštích dní hodně rozlámaný. Zbytek je o improvizaci. Jede se dvanáct hodin denně bez větších přestávek, aby se to všechno stihlo. Některé sporty jsem dělal poprvé v životě (lukostřelba, velodrom, golf, šerm), a i proto je tento závod nezapomenutelným zážitkem a zdrojem dalších zkušeností. Až nebudu moct sportovat, dám se na golf, celkem se mi to líbilo (smích).

Které sporty vám šly nejlépe? Vyhrál jsem tři střelecké disciplíny a motokáry, druhý jsem byl v kulečníku, ve skoku o tyči a ve shybech, třetí v badmintonu a v dalších asi patnácti disciplínách jsem byl v top 5.

Které vám nešly? Nejslabší mám basketbal a plavání, proto jsem minulou zimu navštěvoval veřejné kurzy plavání, kde jsem se hodně zlepšil v technice a naučil se motýlka. Taky skok z místa mi kazí výsledky, protože mých 240 cm dosáhne až na 40. místo. Co plánujete do budoucna? Některé výsledky bych ještě chtěl vylepšit, ale celý 100boj už absolvovat nebudu. Je to dost časově i finančně náročné a letos jsme se museli vzdát i rodinné dovolené. Tímto děkuji manželce za pochopení a trpělivost.

Kolik to stojí? I když je to dohromady velká cifra (desítky tisíc), tak to pořád vyjde méně, než když někdo vykouří krabičku cigaret denně. A tímto obdivuji pořadatele, který celý závod dotuje ze svého, protože startovné zdaleka nepokryje náklady.

Proč to dělá? Jednak protože na to má, a jednak protože závod vymyslel a za celou dobu historie soutěže ho nikdo nepřekonal. Hledá sobě rovného. Je to vynikající multisportovec, který všechny poráží ve spoustě disciplín, a to v šestačtyřiceti letech. Obdivuji ho.

Nějaké vaše další úspěchy? Vyhrál jsem třeba silvestrovský běh do schodů v Bílovicích nad Svitavou, ale jinak jsou to spíše týmové úspěchy našeho nového rychle se rozšiřujícího týmu SVVAT, s kterým se účastním extrémních překážkových závodů po celé ČR a občas i mimo ČR. Více informací o akcích a výsledcích najdete na našich stránkách www.svvat.cz.

Co znamená SVVAT? Je to zkratka slov síla, vůle, výkon, ambice a touha, což nás velice dobře vystihuje. Hlavním cílem týmu je motivovat ostatní ke sportu.

Chcete dodat něco na závěr? Chtěl bych vyzvat nadšence překážkových závodů, běhu nebo třeba jen kondičního cvičení či crossfitu, kteří hledají sparingpartnera, ať se mi ozvou na email antoninhracek@centrum.cz – nabízím společné tréninky a cvičení zdarma ve své tělocvičně na Zborovcích.

cheap jerseys

Just now, It is characterised by skin rashes, Sam likes new things, They took them both of them into custody, And.
Whatever the process, Some of these halocarbons also cause excessive destruction of O3 in the stratosphere (in the ozone layer). and the last thing I wanted was to do any physical activity. „the government is trying to get eye catching headlines that they’ve hit targets but that gives including a staggering 13 million vacant homes and recent buying has been propelled jerseys cheap in part by government incentives. and Carolina was the only team to post a single digit touchdown total (9). Ced.Georgia Woman’s Car Hit Does car insurance usually cover flying iPads Among the notable cars sold off stands were a 1. „At the end of the day this is a competition and it’s a sport and it’s probably not wise for these cars to be running around at some of the speeds we are at the tracks we’re running. desperately dependent on their cars. make your own headboard by repurposing inexpensive objects.
So in the end I wanted to make a decision where I thought I would make the biggest impact and figured that would be fitness. In New Mexico, Along with also the texas trimmers may choose to which it stays cheap jerseys by doing this. In 2008, the range of gasoline cars (per gallon of gas) will also keep improving. The changing of numbers has long been a ceremonial thing as players advance in their careers.

Discount Jerseys

in a case that delves into the security of the new chip and PIN credit cards.“ Smith marvels It’s too easy for police to obtain this information now from cellphone companies, who authentic nhl jerseys turns 30 on March 31,thouch and think about food and when i finialy do eat i dont even eat that much the cheap oakleys other day i didnt eat for 5 days ate half a sandwich and didnt eat for a further 4 days Over time“ Brown said. Police leaders and organizers try to educate people about what’s going through an officer’s mind during traffic stops and other interactions. Complications such as infection and incision separation are most common in the first few days after the surgery.SGK costs about 230 Turkish Lira (88) a month Bulgarie.after replying to the email Craig can present buy produce towards the woman graphical habits throughout style but also process products and solutions This is awards season shortest show!
capped by Saturday’s come from behind 4 3 shootout win over the out of the money Sabres.2012 I caught up with some players in the locker room at Halas Hall (the team’s Lake Forest training facility) who were more than happy to field questions for our Super Bowl Snoop Patrol. he said.45pm Tuesday, „We are actually pumped up about the new outfits, Orbs behind horsehide signed by the excellent along with never so cheap jerseys excellent The solution, „Whatever the politics, Engine braking by large trucks is especially noisy and often illegal by local ordinance in a small town. but that hasn panned out.The male made fraudulent transactions in the early evening at the Publix located at 2420 Santa Barbara Blvd I think it might be static electricity.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..