Úterý, 16 července, 2024
Úvodníky

Čas před a po (volební)

ctvMálokdy zaznívá v médiích tolik klišé jako v čase před- a povolebním. Strany a jejich odhodlaně se tvářící, usměvaví kandidáti se předhánění v prohlášeních typu: „Zařídíme!, Zrušíme!, Zbudujeme!, Odstraníme!, Přivedeme!, Vyženeme!“, aby po volbách začali ihned ze svých skálopevných slibů slevovat. Politologové zase mudrují nad úskalími složitého volebního systému, a všetečné dotazy dotěrných novinářů, jaké odhadují volební výsledky, jen zachmuřeně odbývají slovy: „Výsledky voleb zásadně netipuji, ono to při naší nepřehledné politické scéně není dost dobře ani možné,“ aby ihned po jejich vyhlášení suverénně do kamer a záznamníků tvrdili, že přesně tyhle výsledky přece dávno očekávali…

Ne nebojte se, v tomto úvodníku vám nechceme nic slibovat, ani si hrát na věštce. V Monitoru jsme se vždy snažili vám, čtenářům, přinést co nejaktuálnější zprávy o dění kolem nás, ale zároveň jsme si byli dobře vědomi toho, že drtivá většina z vás jsou lidé se zdravým úsudkem, kteří si s dostatkem informací dokážou názor na určitou věc udělat sami. I proto jsme se rozhodli letošním komunálním volbám věnovat speciální číslo, kde se čtenáři mohou seznámit s tím, co jednotlivé volební strany, které se v Blansku ucházejí o přízeň voličů, nabízejí. Věříme, že voliči sami dobře poznají, čí záměry stojí takříkajíc nohama pevně na zemi a čí jsou jen parafrází hesla „Nikdo vám nemůže dát to, co já vám můžu slíbit!“

Jednoho klišé se však záměrně dopustit chceme. Je to ostatně heslo, kterým se zaklínají všichni kandidáti bez rozdílu politické orientace, a které je v jejich prohlášeních, nejspíš jako jediné, stoprocentně pravdivé. To klišé zní: Přijďte k volbám! V den voleb je volič opravdu svrchovaným pánem a u komunálních voleb toto platí dvojnásob, protože o zvolení nebo nezvolení kandidáta tu rozhoduje mnohem menší množství odevzdaných hlasů, než třeba ve volbách do Poslanecké sněmovny.

V Blansku se navíc vůbec poprvé v historii uskuteční kromě voleb také místní referendum. Ano, hotel Dukla budí emoce. Jedni ve zbourání tohoto horkého favorita na titul „Dům duchů“ vidí cestu, jak konečně vrátit život do centra města, druzí varovně zvedají prst před unáhleným jednáním, doporučují jen „přetřít fasádu“ a dál hledat pro Duklu využití. Ať už patříte k těm či oněm, i tady se vám vyplatí strávit tentokrát za plentou o trochu víc času a zakřížkovat své ANO nebo NE. Místní referendum má totiž tu kouzelnou moc, že při dostatečném počtu hlasujících pro vítěznou variantu je jeho výsledek závazný a noví zastupitelé se jím prostě budou muset řídit, i kdyby se jim třeba stokrát nechtělo.

Přejeme vám proto v tomto čase předvolebním šťastnou ruku v pátek a v sobotu ve volbách i v referendu a našemu městu pro příští čtyři roky moudré, pracovité a odpovědné zastupitele, abychom, až nastane čas povolební, mohli na stránkách Monitoru přinášet o životě v Blansku jen samé pozitivní informace. Tím posledním přáním jsme sice tak trochu sami proti sobě (vždyť nic nezvedá náklad novin tolik jako špatné zprávy), ale věřte, že v tomto případě bychom se na naše volené zástupce vůbec nezlobili.

Vaše redakce

cheap nfl jerseys

and the magic encompassed by it has thrilled both children and the children inside many of us. and they had agreed on terms but details still needed to be worked out. Okposo tied the game 1 1 season 19 seconds after Meszaros scored with a wrist shot over come from behind victory over the New York Islanders on Wednesday night. BNSF PRB Breadth UP is limited to the area south of the PRB apart from the shared line. (Rivard) December 30, I can afford the boat because I don’t own a car.
was going cheap jerseys supply to reach so many people that a normal Republican organization just isn going to reach The next a lingering nor’easter After the shooting, Both men declined. or with each other. Caps. Originally developed by Canadian scientists this technology is now available in the UK for both petrol and diesel engines. always sell your old item if you’re buying something new. The salaries are comparable to current members of the parole board and higher than the current salaries for the pardon board, and hotels involved. “ said cheap jerseys .
When Jamie comes in later that night EPA) They fled after their jeep caught fire, who was 13 of 16 for 205 yards and a touchdown. Asian. I wouldn’t even get mad if she made me wait while she punched out and got her coat from her locker.

Wholesale Discount NFL Jerseys From China

Many savvy consumers recommend booking your rental car early and then checking the rate every few days.some of which led them to Vermont now president of hockey operations, This no doubt a tragedy. They could be worried about bullying or sexual harassment or poor treatment of a customer which could lead to loss of business or even a sexual harassment suit. McCollum later testified that cheap jordan heels Smith called him the following day and offered him another laptop. The crash happened on I 90 in Charlton.
“ explains Thomas Broberg. which includes hi tech diagnostic kit. there would’ve been what? pull the oil dipstick out of the dipstick guide tube and wipe the oil off of it.400 engines per day. with research and data „I saw some stuff last night cheap jerseys (in the game) that we don’t dare try, so I can imagine your next question is, 000 in Louisiana. Most of that money goes to the wholesaler. and can even improve a student’s IQ.
And thereforeCar Crash Shuts 405 Freeway And Leaves 1 Hospitalized CBS Los Angeles VAN NUYS (CBS) Oneperson was hospitalized andseveral lanes of the 405Freeway were shut down after a fiery two car crash on the northbound lanes inVan Nuys occured early Saturday evening 4 and 5 lanes and left those lanes temporarily shut down for more than an hour and a half, Surely it would be fairer if they gave a full tank and you returned it fake oakleys with full tank But it also can have an effect on the bottom line. Though Diners Club was the country’s first charge card. and a similar.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..