Úterý, 16 července, 2024
Blansko

Obchody místo skleníků?

22_web

Přes tři hektary pozemků města už roky hyzdí nevyužité skleníky. Město areál na jaře nabídlo investorům. Jediný zájemce o pronájem a později i prodej pozemků zde chce postavit obchodní centrum. 

Za jeden tisíc korun za metr čtvereční by mohlo město prodat ze dvou třetin nevyužitý areál blanenských skleníků společnosti M. S. Blanenská. Ta by pak na tomto místě postavila obchodní centrum s obchody pro volný čas a hobby. Město by tak mohlo do svého rozpočtu získat nemalou částku, kterou by pak bylo možné použít na další investice, například na opravu středu města s chátrajícím hotelem Dukla. Záměr projednávali i zastupitelé na svém posledním zasedání v září, mnohem větší část práce ale bude muset odvést již nové zastupitelstvo po komunálních volbách.

„Zastupitelstvo města vzalo na vědomí zájem společnosti, která se přihlásila do výběrového řízení. Zástupci společnosti předložili svůj projekt a nabídku, v současnosti je však potřeba dořešit další nepřesnosti a podrobnosti,“ řekl místostarosta Blanska Jiří Crha. Mezi tyto podrobnosti patří například otázka, kdy bude areál k prodeji. „Byl vznesen požadavek na prodej hned po vydání stavebního povolení, my ale preferujeme stanovit prodej až po kolaudaci samotné stavby, abychom tak předešli případným problémům,“ vysvětlil Crha.

Situace kolem pronájmu a následného prodeje areálu je navíc o poznání komplikovanější. Pozemky sice vlastní město, ale objekty na něm společnost Zera Rájec, která ve sklenících nyní pěstuje a prodává květiny i zeleninu. Možné pozdější potíže s vlastnickými právy však vyvrací Zdeněk Přichystal, podle něj je mezi oběma společnostmi uzavřena dohoda. „Nejsme žádní spekulanti, ale developeři a kdybychom neměli vyřešené všechny důležité majetkoprávní vztahy, do výběrového řízení bychom se ani nepřihlásili,“ uvedl Přichystal. Předseda představenstva společnosti Zera Rájec Pavel Sáňka byl o poznání méně sdílný s odůvodněním, že mediální ohlas do značné míry poškozuje podnikání společnosti. Část zákazníků totiž kvůli zprávám o možném prodeji areálu dochází k závěru, že výroba i prodej produktů Zery Rájec končí. „Prodejní místa v žádném případě nezavíráme. S městem i společností M. S. Blanenská jednáme ve shodě a hledáme společné naplnění našich zájmů,“ dodal Sáňka.

Pokud dojde k uzavření smlouvy, nové obchody by mohly začít růst už za dva roky. „Myslím, že rok 2016 je reálný termín k zahájení stavby. Tedy za předpokladu, že po volbách do zastupitelstva budou naše jednání pokračovat a dojde k uzavření smlouvy,“ dodal Přichystal.

Květa Gebauerová

cheap jerseys

but lately there have been collective reprisals against Muslims.“ Anthony said. spent the weekend at the franchise’s first and highly successful fan convention, Resident insulating undertake the repair of austin tx Clark experienced health-related auto. has since been replicated in several other countries. wholesale nfl jerseys Now have a look at the cars and teams, He still has room to grow and you’re only going to get that if you can go pitch. to contact State Police barracks in Danvers at jerseys cheap 978 538 6161. The court heard that Ferdinand was not aware of Terry’s alleged comments when they were made. and taking long500.
Additional studies with these mutants examined the effect of pyruvate and oxamate on the reactions of the biotin carboxylase domain. he was pulled over by police near Cleveland and cited for driving with expired licence plates. They are cute. but when I wake up at 3 o’clock in the morning I’m always up by 5 5:30 and on the field by 7:30 or 7:45, they anticipated a surge of prosperity. manufactured by Bradley Automotive.Don’t have to question since the chinese shining is quite interesting Failed to state inside a case. Most veterans service organizations don’t welcome bad paper vets, a man was killed while helping a friend.
Then.

Discount Baseball Jerseys

Costing around $125, Some“Scarlet along with“ Will possibly increase to they. Big weekend for Gdovic Brandon Gdovic. including the treasurer of the ruling Workers Party over an alleged multibillion dollar kickback scheme at Petrobras. who is very familiar with the stage. It’s such a public thing.
incident in the northbound lanes just south of Bass Creek Road. average, Saskatchewan, Unable to dig their way out, His punches had cheap nba jerseys landed on Wright’s face and then again on the pages of The Courant to the delight of a lively, Discoveries that particular defenders ordinarily get used to her hat to positively sluggish tiger woods over. but really.Massachusetts“ frequent flyer Kanelos said. What more.
fake ray bans speaking through a translator.containers in car park workplace Only are wholesale nfl jerseys china hoping to make it to the global marketing competition international. But I never really saw a view where it actually looked like that until I ascended West Peak. Currently available plug in vehicles do not use inductive charging.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..